Badmintonnen is heel gemakkelijk om mee te beginnen.  Om badminton te spelen heb je enkel een degelijk paar schoenen nodig, een racket en shuttles.

 

Badmintonschoenen

Tijdens het spelen hebben je knieën en rug heel wat schokken te absorberen.  Om kwetsuren te voorkomen, raden we daarom een degelijk paar schoenen aan. Onze partner Belvu Badminton heeft een uitgebreide selectie gemaakt van de merken Yonex en Asics: de toonaangevende merken hierin.  Ze geven je graag advies bij het kiezen van de voor jou meest geschikte schoen.

Het schoenen aanbod van Belvu Badminton: https://badminton-shop.be/schoenen.html

 

Badmintonrackets

Het spreekt voor zich dat de racket-markt voortdurend in beweging is.  Om één voorbeeld te geven hiervan: de nieuwe technologieën hebben ervoor gezorgd dat de huidige badminton rackets een pak lichter en tegelijk stijver kunnen zijn dan pakweg 5 jaar geleden.

Kwaliteit komt met een prijs.  Als je net begint te spelen, voel je minder verschil tussen goedkopere en duurdere rackets.  Daarom kies je best een “niet-strand-badmintonracket”, waarmee je een jaar tot 2 jaar verder kan.  Belvu Badminton kan jou perfect adviseren voor je eerste badmintonracket.  Ter info: een racket van voldoende kwaliteit om mee te starten kost tussen de €40 - €80.

Heb je al wat meer jaren ervaring of speel je competitie?  Dan is het belangrijk om te kijken naar jouw spel-voorkeur, kracht en techniek.  Belvu Badminton ontneemt je van jouw keuze- stress door gerichte vragen te stellen.  In de winkel kan je de rackets tegenover elkaar afwegen en voelen welke racket het best in de hand ligt. 

Op de website van Belvu Badminton vind je de “Racket tool” https://badminton-shop.be/badminton-racket-keuze/.  Deze tool stelt je een aantal vragen en brengt je op die manier tot de rackets, die het meest geschikt zijn voor jou.

Het uitgebreide racket aanbod bij Belvu Badminton: https://badminton-shop.be/rackets.html

 

Badminton shuttles (pluimen)

Er zijn plastic shuttles en veren shuttles, gemaakt van de veren van eenden of ganzen.  Beginners spelen met plastic shuttles.  Gevorderden gebruiken veren.  Veren shuttles zijn aangenamer om mee te spelen maar een stuk duurder.  Bovendien is de levensduur is heel beperkt: tijdens een wedstrijd gebruik je gemakkelijk 2 veren shuttles.

 

De soorten shuttles bij Belvu: https://badminton-shop.be/shuttles.html 

 

 

Waar vind je Belvu Badminton?

Belvu Badminton is 1 van de weinige fysieke badminton speciaalzaken in België.  De winkel is elke dag open en gelegen in het centrum van Edegem: Strijdersstraat 29.

Online winkelen is ook mogelijk.  Badminton-shop.be is de webshop van Belvu Badminton. https://badminton-shop.be/

Je kan badminton spelen ook combineren met het testen van rackets.  Elke 1e dinsdag, woensdag en donderdag van de maand is Belvu Badminton aanwezig vanaf 20u in het Yonex Experience Center te Aartselaar (Bist 28).  Shop en bar zijn open tot 22u30. https://badminton-shop.be/belvu-yonexcenter/

Op locatie bij clubs, op tornooien of badminton events vind je “Belvu’s Shuttle”.  Dit is een gepimpte caravan, omgetoverd tot badmintonshop.  https://badminton-shop.be/belvus-shuttle/

Borsbeekbadminton © 2020

Seizoen 2020-2021.

Tijdstip:

- zondag 14u30-16 uur (Borsbeek)

- maandag 21u15-22u45 (Deurne)


Sportcentrum Ter Smisse, De Robianostraat 64, 2150 Borsbeek en Boeckenberg Sportcenter, Grensstraat 9, 2100 Deurne-Zuid

tel 0476.313.474 e-mail:

info@borsbeekbadminton.be